Istoric Arca Caldaie

ARCA CALDAIE

Numele AR.CA. vine de la initialele domnului Armando Cavallini, fondatorul firmei, nascut in 1932 si care a avut o contributie relevanta la istoria incalzirii in Italia incepand cu 1951, mai intai ca si angajat al unei firme de centrale de mari dimensiuni cu sediul in Mantova si apoi continuand in 1971 cu fondarea, cu alti asociati, a unei firme in sectorul centralelor termice pentru uz civil. In 1989 face alegerea de a lucra in deplina autonomie , asa ca in 1990 ia nastere AR.CA. o societate cu caracter familiar proprietate a familiei Cavallini.
AR.CA. in putin mai mult de 10 ani a devenit firma leader in Italia in productia de cazane pe combustibili solizi cu gazeificare, cu o cota de piata superioara, estimata la 40%.
Pe segmentul centralelor in otel pe motorina-gaz, amploarea gamei si certificarea in tari extrem de severe in materie de randamente si siguranta ( vezi EMPA in Elvetia) ne permite sa satisfacem orice cerinta.
Productia centralelor murale din 1998 este certificata cu minim 3 stele de randament energetic cu 7 ani mai repede decit normativa europeana introdusa in Italia cu Dl 192 din 19/08/2005.
Produsele firmei sunt vindute in Europa, Asia, America Latina cu nenumarate marci si denumiri, adesea rezervate clientilor OEM. AR.CA. este unul dintre unicii doi constructori europeni a poseda omologarile pentru Statele Unite ale Americii, in mod absolut, cei mai severi din lume in materie de siguranta a utilizatorului.
AR.CA. poseda numeroase brevete industriale pentru productia de centrale specifice pentru instalatii mixte (in pardoseala - radiatoare)
AR.CA. dezvolta un program de cazane pe biomase granulare, pelet din lemn si porumb cu scopul de a furniza propria contributie pentru a atinge obiectivele prevazute de protocolul de la Kyotto in materie de reducere a emisiilor de CO2. Departamentul Sisteme & Servicii constituie unicul exemplu pe piata de serviciu tehnic pre vanzare si comercial, de integrare completa intre instalatia cu panouri radiante, centrala termica cu condensare, si panouri solare, prezente astazi pe piata.

EVOLUTIA TEHNOLOGICA ARCA

1993 primul cazan aspirat pe principiul gazificarii lemnului

1995 primul cazan aspirat cu gazificare modulanta

1996 prima centrala murala cu modulare PED cu sonda externa

1997 se breveteaza supapa hidraulica cu debit de apa constant la variarea presiunii ( fluxul constant la primul si la ultimul etaj al unui bloc)

1998 ia nastere aprindera electronica cu un singur electrod Arca e singurul constructor care nu a produs niciodata centrale cu aprinderea cu flacara pilot ( a carei pierdere se cuantifica intr-un metru cub de gaz pe zi)

1999 este anul brevetului Panel, sistemul centrala-instalatie intr-o singura carcasa. Sistem care vine reprodus cu Multipla, centrala-instalatie incastrata in zid.

2000 ia nastere departamentul Sisteme si Servici, primul si pina in prezent, unicul capabil sa propuna, consulenta pre vinzare, furnizarea materialelor, intretinere post vinzare atit pentru centrala cit si pentru instalatia de incalzire prin pardosea la avind un unic interlocutor.

2001 incepe productia de cazane pe combustibili granulari (porumb, pelet, etc)

2002 se depoziteaza brevetul pentru arzatorul de combustibili de tip biomasa granulara (pellet etc) in intregime automat pentru cazanul aspirat.

2003 incepe productia de Pixel, cea mai mica centrala murala de pe piata, gestionata in intregime in mod digital cu schimbator sanitar propriu si vas de expansiune de mare capacitate

2004 soseste si Pixel-ul pentru perete, cu carcasa cea mai mica din categorie sa. Se completeaza seria Pixel de interior cu cea de 24 N si 29F.

2005 intra in productie Pixelul C, centrala murala cu condensatie cea mai mica de pe piata, cu trei schimbatoare si gestiune digitala, fara inertii la aprindere si stingere pentru a da maximul de randament ciclic posibil.
Se completeaza oferta in sectorul energiei renovabile cu panourile solare si cu partea electronica a centralelor capabila sa gestioneze sursa energetica solara termica. Incepe productia centralelor cu condensare incastrabile in perete si cu boiler.

2006 Gama centralelor cu condensare se ampliaza cu modelele incastrate, fara inertii termice. Arca fiind prima firma in Europa care a realizat un model de centrala murala cu condensare cu randamente instantanee in cea mai inalta clasa de eficienta energetica, 4 (seedbuk A) fara a avea inertia termica specifica centralelor cu preamestec.

2007 In luna ianuarie Arca a realizat prima centrala digitala in condensatie disponibila pe piata, cu clasa de eficienta 4, in seedbuk A, fara inertie termica si cu emisii de oxizi de azot si de carbon reduse: modelul Pixel 26 FCX. In iunie iese centrala cu condensare si cu boiler de acumul de 60 litri incorporat, intr-un unic bloc cu largimea de 60 cm, cu randamentul cel mai inalt din categorie, clasa de eficienta 4 (seedbuk A) gestita in mod digital, emisii reduse de oxizi de azot si carbon si fara inertie termica: Pixel B 26FCX.

MISIUNEA FIRMEI ARCA CALDAIE

- de a oferi pietei produse de calitate superioara cu solutii avansate din punct de vedere al tehnologiei pentru problematici de incalzire civila si industriala, cu orice tip de combustibil.
- cresterea cotelor de piata cu obiectivul de a garanta investitii tot mai mari in sectorul inovarii produselor.
- de a propune clientelei produse si servicii menite sa rationalizeze asocierea cazan- instalatie cu obiectivul de a minimiza consumul de combustibil, si costurile de exercitiu.
- de a garanta un eficient serviciu pre si post vanzare pentru toate produsele din catalog si in mod special pentru produsele de instalat in situatii complexe.
- prin departamentul Sisteme & Servicii de a oferi consultanta pentru proiectarea si realizarea integrata instalatie/produs

ARCA ASTAZI:

3 Sedii productive
80 Agentii
1 unitate logistica de 7.000 metri patrati pentru a asigura disponibilitatea de materiale si rapiditatea livrarilor. 420 Puncte de Service si consiliere tehnica in teritoriu
120 Angajati

OMOLOGARI ARCA:

CE (Europa)
ATISA (Spania)
TUV (Germania)
T.S.E. (Turcia)
EMPA (Elvetia)
A.G.A. (S.U.A.)
BUNDESANSTAL FUR LANDTECHNIK (Austria)
I.S.C.I.R. (România)

Sediul AR.CA. din San Rocco al Porto (LODI) este certificat dupa normativa UNI EN ISO 9001/2000

Informatiile au fost preluate de pe site-ul www.arcacaldaie.comPentru consultanta in alegerea unui produs sau pentru orice alte detalii suplimentare va rugam sa ne contactati